Supporters FC Utrecht massaal naar De Kuip

Gepubliceerd op Woensdag 12 April 2017

Supporters van FC Utrecht reizen zondag massaal naar Rotterdam om hun club in De Kuip te steunen tegen Feyenoord.

Tot nu toe zijn bijna 1000 kaarten verkocht voor de uitvakken en de verwachting is dat morgen alle beschikbare 1200 kaarten aan de man zijn gebracht. De Utrecht-aanhang reist met ruim 20 bussen af naar De Kuip.

De druk op de wedstrijd is met name voor Feyenoord groot, want de koploper ziet de voorsprong op achtervolger Ajax met de week kleiner worden. Een misstap tegen het in blakende vorm stekende FC Utrecht kan de kampioensdroom van Feyenoord wreed verstoren.

Het legioen van Feyenoord hoopt op de helpende hand van FC Utrecht om zo de gezamenlijke rivaal Ajax van de titel af te houden. Maar het lijkt erop dat een grote meerderheid van de FC Utrecht-supporters zondag toch echt naar De Kuip komt om hun club te zien winnen.

De vierde plaats telt nu zwaarder voor FC Utrecht dan het negatieve sentiment jegens Ajax. Bovendien zit de nederlaag in de bekerfinale tegen Feyenoord van vorig jaar nog vers in het geheugen. Supporters van FC Utrecht en Feyenoord gingen daar bovendien met elkaar op de vuist en Utrecht-fans klaagden na afloop over het optreden van de Rotterdamse politie. Die zouden het vooral gemunt hebben op de Utrechters, terwijl rellende Feyenoord-supporters met rust werden gelaten.

Trainer Erik ten Hag en diverse spelers van FC Utrecht gaven in het AD al aan vol voor de winst te gaan. Van een helpende hand van de spelers van FC Utrecht zal dan ook zeker geen sprake zijn.

Bron: AD