Ten Hag: 'Een enerverende wedstrijd'

Gepubliceerd op Zondag 16 April 2017

Trainer/coach Erik ten Hag blikt terug op Feyenoord-uit.

FC Utrecht moest de punten vanmiddag (zondag) aan Feyenoord laten. In een bijzonder attractief duel trok de koploper in de eigen Kuip aan het langste eind (2-0). FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie in Rotterdam en schreef mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.

“Het was een enerverende wedstrijd vanmiddag”, opende Ten Hag zijn nababbel. “Met een verdiende winnaar.”

Maar dat Feyenoord won, dat was geen sinecure. Het had, zo zag Ten Hag, zomaar andersom kunnen zijn. “Wij hebben een uitstekende prestatie neergezet. Op momenten had het onze kant op kunnen vallen”, zei de oefenmeester van de FC uit de Domstad. “We begonnen prima. De beste kans van de eerste helft was zelfs voor ons, via Gyrano Kerk (die de bal op de paal schoot, red.). Je zag dat Feyenoord schrok. En wij kwamen beter in de wedstrijd.”

“In de rust hebben we de puntjes op de i gezet. We gaven aan dat het in een wedstrijd als deze om momenten gaat. Dat we de focus moesten houden en goed bij elkaar moesten blijven”, zei Ten Hag. “De 1-0 mag nooit vallen op die manier, en viel ook veel te snel na de rust. De 2-0 was een prachtig doelpunt en een voorbeeld van individuele klasse.”

“Feyenoord toonde meer wilskracht vandaag en had de pressing op het middenveld erg goed voor elkaar”, aldus Ten Hag. “Als ze in duels kwamen, wonnen ze die vaak. De keren dat we wel onder hun pressie uit konden spelen, werd het vaak ook gevaarlijk