Column Since70: In de geest van Wlodi Smolarek

Gepubliceerd op Woensdag 12 April 2017

In het seizoen 1989/1990 nam FC Utrecht Wlodi Smolarek over van Feyenoord. Toenmalig Feyenoord-trainer Pim Verbeek vond Wlodi niet genoeg meer voor Feyenoord en hij mocht vertrekken. Op 23 december 1990 trof FC Utrecht Feyenoord thuis in de Galgenwaard. In een wedstrijd waar Wlodi in zijn eentje veel meer speelplezier uitstraalde dan heel Feyenoord bij elkaar won FC Utrecht met 2-0. Op aangeven van Ab Plugboer schoot Smolarek vlak voor rust de 1-0 binnen, Wlodi sprintte naar de Feyenoord-bank en trok een lange neus naar Pim Verbeek. Edwin de Kruijff scoorde overigens vlak voor tijd de 2-0.

Aanstaande zondag gaat FC Utrecht op bezoek in Rotterdam. Op bezoek bij de club waar ze al weken roepen dat ze kampioen worden. Hoogmoed komt voor de val zeg ik altijd maar. Juist in Rotterdam zouden ze toch moeten weten dat dit niet heel erg handig is, het ruikt naar Amsterdamse arrogantie. Even vooropgesteld; natuurlijk hopen wij dat Feyenoord kampioen wordt en niet die club uit de hoofdstad. Maar dit hoeft natuurlijk niet ten koste te gaan van onze eigen club, wij spelen tenslotte voor plek 4 in de competitie. Een plek die recht geeft op de play-offs en ook een plek die recht geeft op meer inkomsten uit televisiegelden. En die centen kunnen we nog steeds hard genoeg gebruiken.

Laat Feyenoord en Ajax lekker onderling uitzoeken wie er kampioen wordt, wij hebben daar helemaal niets mee te maken!

Natuurlijk zijn wij ook de bekerfinale van vorig seizoen niet vergeten; een finale die Feyenoord overigens volkomen terecht won. Maar laat nou juist aankomende zondag de ultieme gelegenheid zijn om revanche te nemen op de club uit de havenstad.

Laten we er met een goed gevuld uitvak voor zorgen dat de spreekwoordelijke vlam in de pan slaat! Laten we revanche nemen op Feyenoord..in de geest van Wlodi.