Column: Mooi seizoen

Gepubliceerd op Woensdag 19 April 2017

Het begin van dit seizoen schreef ik nog: het kan een mooi seizoen worden, en laten we eerlijk zijn tot noch toe is het een mooi seizoen! Wie had er nu verwacht dat we na de knappe 5e plaats vorig seizoen het dit seizoen nog beter met vooralsnog de 4e plaats zouden doen. Niemand gaf Utrecht de kans om achter de top 3 the best of the rest te zijn. "Het is maar een stabiele middenmoter" werd er gezegd, maar hoe anders is het. We moeten niet vergeten waar we vandaan komen, financieel wanbeleid, tegenvallende sportieve prestaties en steeds meer supporters zaten liever thuis op de bank dan in het stadion.

De thuiswedstrijd tegen Twente was het bewijs dat Utrecht weer leeft onder de supporters en konden we eindelijk na VVSB de galgenwaard een uitverkocht huis noemen, ook in Rotterdam was het stijf uitverkocht en ondanks de achterstand en tegenslag bleef er een gemoedelijke sfeer, zo waren de plaatselijke prostituees in Rotterdam ook weer van stal gehaald die natuurlijk even toegezongen moesten worden. Aan de andere kant werd gezegd dat het bier daar gratis was dus wilde er wat supporters hun geluk beproeven in de netten die gespannen waren.

Ondanks het resultaat hebben we kansen gehad in de kuip en was het een spannende pot voetbal, helaas konden we als spelers niet het gewenste niveau halen om Feyenoord echt pijn te doen, vanaf deze plek wens ik Feyenoord het sportieve geluk toe waar zij al vele jaren op wachten, laat het dit jaar maar gebeuren dan, het is jullie gegund.

Terug naar onze fantastische club, de weg die wij ingeslagen zijn blijkt een hele goede te zijn, we hebben een fantastische technische staff die heeft laten zien het beste uit zijn spelers te halen en de Galgenwaard loopt weer vol voor het toetje dat de play-offs heet. Daar waar we vorig seizoen stranden op het moment dat er toe deed heb ik er nu vertrouwen in dat we deze in ons voordeel gaan beslissen. De jongens zijn een jaar verder en hebben geleerd dat deze wedstrijden de meest cruciale zijn. Kom allemaal massaal het slot van deze competitie naar het stadion en moedig onze jongens aan! Want zeg nou eens eerlijk, jij wilt toch ook naar Litouwen?!

Come on Utrecht, wij willen europa in!

Dustin