Dito-docu genomineerd voor tv-prijs

Gepubliceerd op Donderdag 23 Februari 2017

De RTV Utrecht-documentaire 'David di Tommaso, voor altijd nummer 4' die in opdracht van FOX Sports werd gemaakt is genomineerd voor een prijs. Ter gelegenheid van de nominatie wordt het programma vanavond om 22.00 uur opnieuw uitgezonden op RTV Utrecht.

De documentaire over FC Utrechtspeler David di Tommaso is genomineerd in de categorie Beste tv-programma. Programmamakers Rick van Manen, Donald Budie, René van den Berg en Bert Kous maakten een uniek document, waarin onder meer Foeke Booy, Rick Kruys, Sander Keller, Jean-Paul de Jong en andere clubprominenten herinneringen ophalen aan de Fransman 'Dito', die in 2005 plotseling overleed.

RTV Utrecht maakte 'David di Tommaso, voor altijd nummer 4' in opdracht van tv-zender FOX Sports. FOX heeft vanwege de nominatie besloten de documentaire vanavond om 22.00 uur opnieuw uit te zenden. Overigens sleepte RTV Utrecht met de eerdere Di Tomasso-documentaire '1 Jaar na Dito' al eens een NL-Award in de wacht.

RTV Utrecht maakt ook kans op een prijs in de categorie "beste documentaire". De tv-productie 'Het meisje van 672k' komt voor RTV Utrecht uit in de categorie Documentaire. Mirjam Marks, Wiro Felix, Albert Klein Haneveld en Neske Kraai filmden de 15-jarige Annegien uit Utrecht. Het eigenzinnige meisje wist met haar creatieve foto's wereldwijd meer dan 672.000 volgers aan haar Instagram-account Fetching_tigerss te binden.

De NL-Awards worden op 22 maart voor de vijftiende keer uitgereikt tijdens het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers. Een vakjury bepaalt de winnaars en daarmee ook wie er meedingt naar de categorie-overstijgende Gouden NL-Award.

De Supportersvereniging FC Utrecht feliciteert RTV Utrecht met de nominaties en wenst de omroep veel succes en plezier tijdens de uitreiking van de prijzen op 22 maart.

Bron: RTV Utrecht