Since70: Gorter verschijnt bij Vitesse

Gepubliceerd op Woensdag 3 Mei 2017

Bij elke wedstrijd van onze club probeert Since70 een voorbeschouwing te schrijven. Dat wil zeggen, wij kiezen een speler uit die voor beide clubs heeft gespeeld. Deze keer hebben wij gekozen voor Edwin Gorter.

Edwin Gorter begon in 1980 zijn voetballoopbaan in Dordrecht bij DS '79. Na promotie van DS'79 na de eredivisie verkast Gorter naar Roda JC, om vervolgens in 1986 een overstap te maken naar Zwitserland. De aanvallende middenvelder maakt naam bij FC Lugano en wordt in 1991 uitgeroepen tot beste buitenlander in de Zwitserse competitie. In 1991 verdient hij een transfer naar het Franse Caen en via SK Lommel in Belgie keert Gorter in 1994 weer terug in Nederland; hij gaat spelen voor  FC Utrecht.

Hij komt in 1 seizoen tot 26 wedstrijden en 11 doelpunten. Na dit seizoen gaf Gorter aan te zullen stoppen met voetbal. Echter, dook hij na de zomerstop op Vitesse, hierdoor liep FC Utrecht bijna een aanzienlijke transfersom mis; iets wat typerend was voor die tijd.

Na 1 seizoen in Arnhem vertrok Gorter naar Breda om daar 2 seizoenen te spelen voor NAC. De Hagenaar bouwt in 1999 af in de Amerikaanse Major League Soccer.

Gorter was gezegend met een fantastische trap, maar ging in het veld ook geregeld over het randje. Zijn carrière wordt overschaduwd doordat hij in de wedstrijd tegen PSV debutant Björn van der Doelen met twee vingers in zijn ogen prikt. Gorter stelde later dat hij Van der Doelen net onder zijn ogen prikte. Op dit moment verkoopt Edwin Gorter diëten. Zijn zoon Donny Gorter speelt op dit moment bij AZ.

Bron: Since70