Since70: Utregse Heraclieden

Gepubliceerd op Vrijdag 10 Maart 2017

Met de uitwedstrijd tegen Heracles voor de deur kijken we terug naar spelers die zowel voor FC Utrecht als Heracles speelden. Op dit moment is Peterson een goed voorbeeld, maar wij doken het verleden in en pikten er vier uit.
.

Igor Gluscevic
De Spits Igor Gluscevic speelde van 2000 tot 2003 voor FC Utrecht. Niet geheel toevallig een succesvolle periode waarin de Joegoslaaf regelmatig wist te scoren. In de bekerfinale tegen Feyenoord (4-1) scoorde hij zelfs tweemaal. Via Sparta Praag, Vitesse en Shandong Lungeng kwam Gluscevic in 2006 terecht in Almelo. Daar sloot hij zijn loopbaan na twee seizoenen af.

Stefaan Tanghe
De Belg Stefaan Tanghe speelde van 2000 tot de winterstop van het seizoen 2005/2006 voor FC Utrecht. Daarna maakte hij de overstap naar Heracles Almelo. De aanvallende middenvelder speelde vervolgens nog voor Roeselare en Poperinge.

Robbie Alflen
De huidige assistent-trainer van Heracles Almelo was kort geleden nog hoofdtrainer bij FC Utrecht. Alflen, geboren in Utrecht, begon ook zijn voetballende loopbaan bij de plaatselijke FC. Daarna speelde hij nog voor Ajax, Vitesse, Sparta, Cambuur en voor Heracles.

Jan van Staa
De oud-aanvoerder van FC Utrecht was onlangs nog te gast in het supportershome en op de Bunnikside. Jan van Staa speelde na zijn periode bij FC Utrecht nog zeven seizoenen voor Heracles en woont nog steeds in Almelo. Zijn zoon, ook inwoner van Almelo, is fanatiek FC Utrecht-supporter en is elke thuiswedstrijd aanwezig in stadion Galgenwaard

Bron: Since70