Since70: Van de Galgenwaard naar de wereldbeker

Gepubliceerd op Vrijdag 19 Mei 2017

Bij elke wedstrijd van FC Utrecht proberen wij er een speler uit te lichten die heeft gespeeld voor zowel FC Utrecht als de tegenstander heeft gespeeld. Deze keer hebben wij gekozen voor Harry Decheiver.

Harry Decheiver was een beruchte goaltjesdief die tussen 1986 en 1996 zijn goals maakte voor Go Ahead Eagles, Heerenveen en RKC. In 1996 verruilde hij Go Ahead Eagles voor SC Freiburg, waarna hij via een korte periode bij FC Utrecht bij Borussia Dortmund belandt, dat 5 miljoen gulden betaalde voor de spits.

Voor Dortmund speelde hij slechts acht wedstrijden, maar won hij in 1997 wel als invaller de wereldbeker voor clubteams. Decheiver schaart zich daarbij onder de tien Nederlandse voetballers die de wereldbeker in buitenlandse dienst wonnen.

Nadat hij zijn carrière door blessures vroegtijdig moest beëindigen, startte hij een videotheek. Van het seizoen 2010/11 tot en met de zomer van 2013 was Decheiver hoofdtrainer bij amateurvereniging SV Colmschate '33. Vanaf het seizoen 2014/15 werd hij werkzaam als trainer van de A-jeugd bij zijn voormalige club Go Ahead Eagles. Vanaf januari 2016 tot maart 2017 was Decheiver ook assistent-coach van het eerste elftal van Go Ahead Eagles. Hij verving Scott Calderwood.

Decheiver was op 22 januari 2017 voor het eerst hoofdcoach van een betaaldvoetbalclub omdat hoofdtrainer Hans de Koning door een schorsing op de tribune zat. Hij hield Excelsior op een gelijkspel in Rotterdam.

Bron: Since70