Steun terminale Joeri met een kleine gift

Gepubliceerd op Maandag 1 Mei 2017

De supportersvereniging kwam afgelopen dagen in contact met de familie van Joeri Vanderwaeren (29). Deze Anderlecht-supporter uit België is getroffen door een zeldzame tumor op het hersenvlies. Joeri heeft nog maar enkele maanden te leven.

“Ik ben blij met de steun van mijn vriendin, familie en vrienden. Dat geeft me de moed om te blijven vechten”, zegt Joeri. “Ik onderging een heel zware operatie, kreeg 53 bestralingen en volgde drie chemokuren. Drie weken geleden vertelden de dokters me dat het niets uithaalde. Ik zou nog slechts enkele maanden te leven hebben.”

Er is nog een laatste strohalm die Joeri aan kan grijpen. In het Duitse Keulen wordt binnenkort met een imuuntherapie gestart om de kankercellen aan te vallen.

De behandeling die in medische kringen niet overal even fel gesteund wordt, wordt niet terugbetaald door het ziekenfonds. Ze bestaat uit drie cyclussen die samen twee en een halve maand duren. De eerste cyclus kost ongeveer 50.000 euro. “Hoe groot mijn kans op slagen is? De dokter is eerlijk. Na de eerste cyclus zal hij nagaan of er resultaten zijn geboekt. Valse beloften heb ik niet gekregen.”

De familie en vrienden van Joeri zijn een actie gestart om dit grote bedrag bij elkaar te verzamelen. Zo worden er een benefietweekend met een eetfestijn en een concert met Belgische artiesten georganiseerd.

Alle beetjes helpen. Als supportersvereniging FC Utrecht hopen we ook op steun voor Joeri uit deze omgeving.

De organisatie opende ook een rekening om de acties te steunen. Een gift kan op het nummer BE94 3630 7046 7914.

Lees hier het hele verhaal: http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170427_02854992

Bron: SVFCU