Voetbaluitje voor 'ouderen' uit Gouda

Gepubliceerd op Maandag 24 April 2017

Onlangs genoten vele ouderen uit de provincie Utrecht van een geweldig “dagje uit” bij FC Utrecht. Namens de supportersvereniging werd het initiatief gestart om ook eens ouderen uit de regio Gouda te polsen voor een wedstrijdbezoek aan de FC, waarop uitermate enthousiast werd gereageerd.

Afgelopen zondag, 23-04, werd de wedstrijd FC Utrecht – Roda JC bezocht door in totaal 40 ouderen, inclusief hun begeleiding, van AC “de Rotonde”, de Irishof, en de Hanepraij.

Allen werden opgehaald met de bus waarop stond vermeld “de bus krijgt steeds meer fans”, zeer toepasselijk.

Zelfs voor 2 blinden en 2 personen in een rolstoel, werden de voorwaarden gecreëerd om aan deze unieke dag deel te nemen. De blinden werden door vrijwilligers van zeer gedetailleerd commentaar voorzien en hadden daardoor toch een geweldig beeld van de entourage in het stadion en de wedstrijd.

Sommigen kwamen voor het eerst van hun leven in een stadion en vonden het bezoek groots, spannend en zeer indrukwekkend. Maar ook vroeg één persoon na 7 minuten speeltijd bij welke wedstrijd hij ook al weer zat. Hilarisch natuurlijk, maar soms inherent aan het ouder worden.

In het stadion werden zij verwend met koffie, thee en een broodje waarbij vrijwilligers van het Ouderenfonds af en aan liepen. Na de wedstrijd hield Koos van Tamelen, oud-speler van de FC een ludieke quiz met als winnares mevrouw W.J. Hulsdouw van de Irishof.

Door de goede samenwerking met FC Utrecht en het Ouderenfonds hebben alle betrokkenen genoten van een onvergetelijk “voetbaluitje”.

"Alleen kan je weinig, samen kan je alles"

Namens de SupportersVereniging - Siege Postuma